Pers

Moonshiners uitgelicht

STARTEN IN DE LOCKDOWN

B L O G  1 : Waarom begin je een marketingbureau, actief in de horeca, midden in The Great Lockdown of 2020?

Weet je wat een goed idee is? Een marketingbureau beginnen dat campagnes uitrolt in de horeca, midden in de lockdown van 2020! Dat alle horeca op last van de overheid dicht moest, was namelijk geen reden om het niet te doen. De potentie bleek enorm!

Het was een vrijdag, ergens in de zomer van 2020, en we zaten voor de zoveelste keer de VrijMiBo te houden in onze achtertuin, met de laptop op schoot. Lekker hoor, in het zonnetje, maar een goede VrijMiBo moet natuurlijk in een kroeg, op een terras of bij een café. Lekker met collega’s op een terrasje over de week en het weekend te kletsen. En toen ineens: gloeilamp! De horeca…

Een tof idee
Want waar zit die doelgroep van 18-35 jaar -toch een lastige doelgroep om te bereiken voor marketeers- normaal gesproken? Juist! In de horeca! In een positieve mindset, ook nog eens. Hoe tof is het als je daar je campagne of product-activatie kan doen.

Van de ene brainwave rolden we in de andere. Waarom laten we de horeca niet meteen mee verdienen met iedere campagne? Tuurlijk! Een tof idee was geboren. Een goede reden om het glas nog eens te vullen, want in je eigen achtertuin moet je dat altijd nog zelf doen.

Tastbare marketing
Zo begon in juli van 2020 het idee van Moonshiners: matchmaking tussen horeca en adverteerder.

Vanuit de thuiswerkplek tussen de zoomcalls en online school lessen door, en met de meest gedesinfecteerde handen ooit, werden de meest creatieve ideeën geboren!

Marketing en creativiteit zaten altijd al in ons DNA, maar hoe konden we dit combineren in de tijd waarin we nu leven? Dat is de uitdaging die we zagen. Niet de standaard online advertising en billboards, maar iets unieks, iets relevants en van nu, maar nog belangrijker: iets offline en iets tastbaars. Misschien juist wel omdat horeca gesloten was, zagen we alle kansen en mogelijkheden die daar liggen.

Fail fast
Zodra de horeca weer even open kon -met alle restricties en protocollen- zijn we gaan testen.

Slaat het aan? Is er markt voor? Bereik je de doelgroep en nog meer: staat de horeca hier voor open?

Ja, ja, ja en jazeker!

Gasten op een leuke manier verrassen en er nog iets aan verdienen, daar wordt op geproost door de horeca-eigenaren. En voor adverteerders was het fijn dat ze een ingang hadden om hun doelgroep te bereiken. Het concept sloeg direct aan.

Tussenpauze
Zo goed zelfs, dat we heel snel heel hard groeiden, al gelijk toffe campagnes mochten opzetten en leuke mensen ontmoetten. We zaten er lekker in, zullen we maar zeggen. Maar zoals Moonshiners met corona begon, zorgde corona ook weer voor een tussenpauze. De tweede lockdown zorgde dat we weer dat we met de meest gedesinfecteerde handen de zoomcalls en online lessen ons creatieve brein volledig de vrije gang konden laten gaan.

Het begin van Moonshiners stond er. De glimlach, met mondkapje, en het plezier wat we nu al hadden met toffe campagnes en leuke mensen kon nu worden uitgebouwd!